Önde gelen sigorta şirketleriyle çalışarak, en uygun tekliflere ulaşmanızı sağlıyoruz!

  • 20 sigorta şirketinin teklifini karşılaştır

  • 9 aya varan taksit imkanlarından faydalan

  • 1 dakika içinde poliçeni satın al

Poliçem kredinnet'te,
arabam güvende!

Trafik Sigortası

Trafik Sigortası, kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi teminat altına alan zorunlu bir sigortadır.

Kasko

Kasko sigortası, isteğe bağlı olarak yaptırılan, sürücüyü kaza anında oluşabilecek hasarlardan ve maddi zararlardan koruyan sigorta türüdür. Aracın yanması, çarpma ya da çarpılmanın gerçekleşmesi, çalınması ve çalınmaya teşebbüs edilmesi durumunda oluşan hasarı güvence altına alan sigortadır.

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası, zorunlu trafik sigortasının teminat limitlerini aşan durumlarda üçüncü kişilere verdiği maddi ve bedeni zararlar sonucunda tazminat taleplerini poliçede belirtilmiş limitler dâhilinde karşılar.

5 Kolay Soruda Kasko ve Trafik Sigortası Teklifi Alın

  • Aracın için en uygun kasko ve trafik sigortası teklifleri alabilir

  • Kolay ve hızlı adımlarla ilerleyebilir

  • Sadece 5 adımda teklif alabilme kolaylığını kullanabilir

  • Birçok sigorta şirketinden aynı anda teklif alarak karşılaştırma yapabilirsiniz.

Sigorta ile ilgili merak ettiklerinizi sizin için cevapladık.

Zorunlu trafik sigortasının en önemli avantajı kaza sonucunda karşı tarafta ve üçüncü kişilerde oluşabilecek maddi ve hukuki sorumluluğun sigorta tarafından teminat altına alınmasıdır.

Yeni alınan 2. el araçların zorunlu trafik sigortası, satış tarihini takip eden 15 gün içinde yapılmalıdır.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 91. Maddesi uyarınca trafiğe çıkan tüm araçlara trafik sigortası yapılması zorunludur. 

Trafik sigortası yaptırmak zorunludur ancak Kasko yaptırmak isteğe bağlıdır.

Trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını karşılamaya yönelik bir enstrümanken, kaskonun amacı sigorta yaptıran tarafında oluşacak hasarları karşılamaktır.

Zorunlu trafik sigortası teminat limitleri devlet tarafından belirlenirken, kaskonun teminatları sigorta yaptıran ile sigorta şirketi arasındaki müzakereler ile değiştirilebilir.

Zorunlu trafik sigortası, her araç için yapılmalıdır. Trafiğe çıkan bir aracın da trafiğe çıkmayan bir aracın da trafik sigortasının bulunuyor olması gereklidir. Trafiğe çıkmamış olması sebebiyle zorunlu trafik sigortası ödeme geciktirmek, sigorta yenilemesini yaptırmamak, cezaya tabidir.

Trafik sigortası teklifi almak için Kredinnet.net trafik sigortası teklif hesaplama modülü üzerinden talep edilen bilgiler girilir. Araca ve araç sahibine yönelik olarak girilen bilgilerin ardından sistem tarafından sorgulanarak 20'nin üzerinde sigorta şirketinin trafik sigortası otomatik olarak anında alınır.

Kasko sigortası teklifi almak için gerekli olan belgeler şunlardır.

*T.C. kimlik numarası

*GSM numarası (Kişi ile iletişime geçilmesini sağlayacak telefon numarasıdır.)

*Ruhsat numarası (e-Devlet’te yer alan “araçlarım” sayfasından ruhsat numarasına ulaşılabilir. Tescil belgesi seri numarası kısmında yer alır.)

*Ruhsat seri numarası (Tescil belgesi seri numarasının ilk iki harfi seri numarasını, diğer rakamlar ise ruhsat numarasını belirtir.)

Kasko, genellikle 1 yıl için yapılan bir sigorta türüdür.

Hayır, kasko zorunlu değildir.

Kasko, kapsamına göre birçok çeşide ayrılır. Kişiler, ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kendileri için en uygun olan kasko türünü seçebilir. Kasko çeşitleri şunlardır.

*Dar kasko

*Genel kasko

*Genişletilmiş kasko

*Tam kasko

Hasarsızlık indirimi yasal bir hak olup, araca değil kişiye tanımlanır. Bu nedenle kişi araç değiştirse bile hasarsızlık indirimi devam eder.

Kasko sigortası acil yardım hizmetleri şunlardır.

*İkame araç

*Çekici

*Acil yakıt temini

*Acil lastik değişim hizmeti

*Çilingir hizmeti

*Tıbbi yardım hizmeti

*Geçici barınma (otel vs.) hizmeti

*Acil şoför temini

*Yedek parça temini

Kasko sigortası sahibi, kaza ve hasar anında şu adımları uygulamalıdır.

*Video, fotoğraf veya ses kaydı gibi her türlü multimedya öğesi kullanılarak kaza ve hasar durumu belgelenmelidir.

*Kasko sigortasının yaptırıldığı şirkete en geç 5 gün içerisinde telefon açılarak durum bildirilmelidir.

*Araçta sigorta yokmuş gibi her türlü kurtarma işlemi yapılmalı ve her türlü güvenlik önlemi alınmalıdır.

TRAMER kaydı olmadan kasko başvurusu yapılabilir. Bu durum kasko başvurusu yapmaya engel değildir.

İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) Sigortası, trafikte gördüğümüz tüm araçların belli koşullar ve limitler dahilinde de olsa zorunlu trafik sigortalarına ek olarak bulunur. Ancak bazı kazalarda, karşıdaki kişinin uğradığı zararın bedeli, var olan limitleri aşabilir. İşte bu noktada İMM Sigortası devreye girer. Bu avantajlı sigorta sayesinde zararın oldukça yüksek olduğu durumlarda hasar kaydı, şahıslardan ziyade doğrudan şirketlerce ödenir.

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası’nın temel özellikleri şunlardır:

Kapsam: İMM, maddi ve manevi tazminatları barındırmasından dolayı bireylerin kendilerini daha güvende hissetmelerine zemin hazırlar. Var olan güvencelerin yanında ek bir teminat olarak sunulabilen İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası, trafik sigortasının yetersiz kaldığı bölümlerde büyük bir ayrıcalık sağlar.

Süre: İMM, sadece ülkemiz sınırları içerisindeki kazalarda geçerlidir.
Manevi Tazminatlar: İMM, manevi tazminat taleplerini de kapsar. Bu nedenle son dönemde bu sigorta türüne büyük bir ilgi oluşmuştur.

Şartlar: İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası’na sahip olmak için önce bir kasko sigortasına sahip olmalısınız. İMM güvencesi, kasko sigortasıyla mümkün olan bir ek teminattır.

İMM Sigortası, büyük kazalarda trafik sigortası tarafından sunulan tavan bedelin genellikle ortaya çıkan hasarı karşılayacak düzeyde olmadığı durumlarda hayati bir role sahiptir. Kalan hasarın ödenmesi noktasında İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası, araç sahiplerini koruma altına alır.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Aşağıdaki formu kullanarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.